cheap twitter followers
Apr
04

2014

Rania Emmanouilidou | DARK LIGHTHOUSE exhibition 4-28/04/2014

Category: Exhibitions


Στις 4 Απριλίου εγκαινιάζεται στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου ,η έκθεση της Ράνιας  Εμμανουηλίδου με τίτλο Dark Lighthouse.Η τελευταία της δουλεια περιλαμβάνει ζωγραφική ,σχέδια ,γλυπτά και βίντεο.

Αντλώντας από την λογοτεχνία,μύθους και την ιστορία της τέχνης,χρησιμοποιεί το υποσυνείδητο σαν πρώτη ύλη για να διαπραγματευτεί την αμφισημία της ευθραστης ανθρώπινης κατάστασης.

“Στα έργα της Ράνιας Εμμανουηλίδου, οι ανθρώπινες μορφές είναι ακινητοποιημένες στο διαρκές μεταίχμιο μιας κίνησης. Το πριν και το μετά την κίνηση δεν έχουν σημασία. Ούτε και οι λόγοι που έθεσαν την κίνηση σε μηχανισμό. Εδώ, είναι μόνο το μεταίχμιο που και σημαίνει και δηλοί.”

Ερωτηματικά γύρω από τον αυτοκαθορισμό και την ταυτότητα,την κομψότητα του αποκρουστικού,την ένωση και την διάσπαση ,πηγάζουν από τις υβριδικές μορφές της.

Μεσα από την  αποδόμηση  και επανασύνθεση που λειτουργεί με τη λογική του κολάζ και περιλαμβάνει εξερευνήσεις του ανοίκειου,  το παράδοξο  γίνεται απαραίτητη προυπόθεση για το συμβατικό ,το οικείο,το δεδομένο  και τα όρια αναμεσα στην φαντασία και την πραγματικότητα θολώνουν.

 

cheap twitter followers