cheap twitter followers
Jan
17

2014

Granny Records Showcase at LYY 18/01/2013

Category: Events


Η Granny Records με αφορμή την πρόσφατη 12η κυκλοφορία της, παρουσιάζει ζωντανά το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στον χώρο του Les Yper Yper τους Epavlis Pavlakis και Sister Overdrive.

Παράλληλα με τα δύο live θα πραγματοποιηθεί έκθεση αφίσας και ειδικές προσφορές στις κυκλοφορίες του καταλόγου του label.

Ώρα έναρξης: 21.00

Eλεύθερη είσοδος.

H Granny Records ξεκίνησε στις αρχές του 2006 με έδρα την Θεσσαλονίκη να δραστηριοποιέιται στην κυκλοφορία και παρουσίαση μουσικών της ελληνικής πειραματικής μουσικής, και οι 12 κυκλοφορίες της σε αυτό το διάστημα την έχουν καταξιώσει σε ένα από τα πιό ενδιαφέροντα και δραστήρια labels στον συγκεκριμένο χώρο.

Εpavlis Pavlakis.

Το προσωπικό μουσικό project του Παύλου Βάκαλου που δημιουργήθηκε το 1999 στην Θεσσαλονίκη. Mέσα από την δουλειά του για την Granny Records o Εpavlis Pavlakis δημιουργεί δέκα ηχητικά σχόλια σε ισάριθμα ποιήματα του Χρίστου Λάσκαρη. Η φωνή του θανόντος ποιητή παρουσιάζεται μέσα από τους μινιμαλιστικούς ψηφιακούς ήχους του μουσικού. Ένα γραμμικό, ζωντανό ηχητικό περιβάλλον που ‘αιχμαλωτίζει’ και ‘φορτίζει΄την φωνή του ποιητή, ένας φόρος τιμής.

 

Sister Overdrive

Πίσω από το ευφάνταστο ψευδώνυμο βρίσκεται ο Γιάννης Κοτσώνης από την Αθήνα. Γνωστός από τις κυκλοφορίες του σε label όπως η Low Impedance, Somehow Ecstatic Records, Organized Music from Thessaloniki αλλά και από την δράση του σαν ένας από τους ιδρυτές της Knot Gallery στην Αθήνα.

Στον δίσκο του για την Granny Records, “‘The Shape of Failures Past” o Κοτσώνης χρησιμοποιώντας τεχνικές ηχητικού κολάζ από θραύσματα ήχων προερχόμενα από παλιούς δίσκους βινυλίου, κασέτες, ηχογραφήσεις πεδίου, δημιουργεί το δικό του σύμπαν από ‘σπασμένους’ ρυθμούς, ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και ‘διεστραμένη’ ψυχεδέλεια.

cheap twitter followers