cheap twitter followers
Jun
02

2016

C.M.H.: ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΛΕΒΙΤΣΗΣ & ΚΩΣΤΗΣ ΚΗΛΥΜΗΣ, “CABINET OF CURIOSITIES” @ LYY 10 JUN

Category: Education, Events


βίντεο από την εκδήλωση:

Την Παρασκευή, 10 Ιουνίου στις 19.30 ο Νικόλας Μαλεβίτσης και ο Κωστής Κηλύμης, προσκαλούνται από την ομάδα Critical Music Histories στο Les Yper Yper, παρουσιάζοντας ένα πολυδιάστατο event για το ελληνικό underground που θα κινείται μεταξύ ομιλίας, έκθεσης και performance.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με κουτί προαιρετικής συνεισφοράς.

[σύνδεσμος της εκδήλωσης στο Facebook]

Cabinet of Curiosities: η χαρτογράφηση ενός μουσικού και μη underground

Νικόλας Μαλεβίτσης & Κωστής Κηλύμης

Όταν απο ένα τυχαίο γεγονός  θα ξεκίνούσε το site “noise below” το Μαϊο του 2006, δεν περίμενε κανείς ότι αυτό που αρχικά έμοιαζε με μία ακόμα διακλάδωση του μονοπατιού που ξεκίνησε στα τέλη του ’88 με το φάνζιν genital grinder θα μας οδηγούσε σε διάφορες περιπέτειες και αναζητήσεις που θα έμοιαζαν ως ένα κιβώτιο παραδοξοτήτων, μέρος των οποίων (πως ξεκίνησαν, εξελίχθηκαν, κ.λ.π.) θα αφηγηθούμε την παρασκευή 10 ιουνίου στο Les Yper Yper.

Η διαδρομη θα ακολουθήσει την επαφή μας με καλλιτεχνικά κινήματα ξεκινώντας από τα δίκτυα ανταλλαγής κασσετών και το grindcore στη δεκαετία του ’80, μέσα από τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και άλλες εκφάνσεις της σύγχρονης πειραμματικής μουσικής, μέχρι τέλος το ρευστό παρόν της. Με αυτό τον τρόπο θα επιδιώξουμε να εμφανίσουμε τις συνδέσεις ανάμεσα σε αυτές τις δημιουργικές καταστάσεις, όπως εμείς τις παρατηρούμε και τις βιώνουμε. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο πώς αυτες οι συνδέσεις δημιουργούνται και διευκολύνονται μέσα από την αλληλογραφία, απτή και ψηφιακή, ανάμεσα σε άτομα που δραστηριοποιούνται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο Νικόλας Μαλεβίτσης είναι ιδιωτικός υπάλληλος και εξωτερικεύει ενίοτε τις εμμονές του με διάφορα φανζίν (genital grinder, absurd, noise (a few decks) below, εμβοές, κ.α.). Δραστηριοποιείται με βάση την Αθήνα και τη Φωκίδα από το 1988.
Ο Κωστής Κηλύμης είναι μουσικός και εκδότης δίσκων με βάση στη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο. Μαζί δραστηριοποιούνται από το 2006, με πιο πρόσφατη την κοινή συμμετοχή τους στο δισκογραφικό label, rekem (με τους Θάλεια Ραυτοπούλου και Άγγελο Θεοδώρου).

 

Critical Music Histories:

Οι διαλέξεις της ομάδας Critical Music Histories στοχεύουν στην ανοιχτή, ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων και ερευνητικών προσεγγίσεων σε θέματα μουσικής ιστοριογραφίας, ανάμεσα σε φοιτητές, διδάσκοντες, προσκεκλημένους ερευνητές και ενδιαφερόμενο κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η θεματολογία τους αφορά σε ριζικές, αναθεωρητικές προσεγγίσεις πάνω στη μουσική, τον ήχο και το θόρυβο, την υψηλή και χαμηλή κουλτούρα, το ρόλο και την εκπροσώπηση του μουσικού σώματος στην κοινωνία, τη σημασία της μουσικής (αυτο)βιογραφίας, την αξία των προφορικών, άγραφων ή κοινωνικά “αόρατων” ιστοριών της μουσικής πράξης και τη σχέση ανάμεσα στις καλλιτεχνικές πρακτικές και την καθημερινή ζωή σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

Όλες οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από συζήτηση με τα μέλη της ομάδας και το κοινό. Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη συνεισφορά για τις εκδηλώσεις που γίνονται εκτός ΤΜΣ.

Πληροφορίες σχετικά με την ομάδα | Πληροφορίες σχετικά με τις διαλέξεις

cheap twitter followers